Raspberry Pi 3 B+ WON'T BOOT

Help with Raspberry Pi Foundation Boards (Raspberry Pi, Pi Zero, Pi Zero W, Pi A, Pi B, Pi B+, Pi2 B, Pi3 B, Pi 3 B+)
Post Reply
VE1JCS
Posts: 8
Joined: Thu Jun 06, 2019 3:06 am

Raspberry Pi 3 B+ WON'T BOOT

Post by VE1JCS » Sat Sep 12, 2020 4:33 pm

Good Afternoon,
I have a raspberry pi 3 B+ and just loaded the latest image V4.1.20-May-2020
Pi goes to boot up and then at the beginning displays "vc_vchi_sm_int: failed to open VCHI servic (1) "
Next line shows "vc_sm_connected_int: failed to initialize shared memory
Then it loads many other lines before rebooting and repeating the whole process all over again

I tried using V3.4.17_20Jan-2019 "same thing happens"

What is going on here? :shock: :shock: :shock: :shock:
Any one have any suggestions? :roll: :roll: :roll: :roll:

Thank You
James

VE1JCS
Posts: 8
Joined: Thu Jun 06, 2019 3:06 am

Re: Raspberry Pi 3 B+ WON'T BOOT

Post by VE1JCS » Sat Sep 12, 2020 6:21 pm

Never Mind, Figured it out.
Bad power supply!! :) :) :) :)

KE7FNS
Posts: 939
Joined: Wed Apr 17, 2019 11:11 pm

Re: Raspberry Pi 3 B+ WON'T BOOT

Post by KE7FNS » Sat Sep 12, 2020 7:41 pm

VE1JCS wrote:
Sat Sep 12, 2020 4:33 pm
I tried using V3.4.17_20Jan-2019 "same thing happens"
Just for future info 3.4.17 doesn't work on that model RPi

Glad you figured out the power supply was bad though.
If someones previous actions are any indication of their future actions, then I predict the deletion and removal of access will happen at any moment. 7-11-2020.

"07/13/20 This Website Has Been Taken Down" ... again :lol:

Post Reply