Expert DStarRepeater

General support for the Pi-Star System
User avatar
KC2CBD
Posts: 16
Joined: Wed May 30, 2018 2:43 am
Location: Cookeville, TN
Contact:

Expert DStarRepeater

Post by KC2CBD » Tue Jun 04, 2019 8:07 pm

I need to have D-Star use a different callsign then the rest of the system.
I go to expert and change the callsigns in ircddbgateway and it leaves the rest of the systems alone.
But if I go to expert and change the callsigns under DStarRepeater it changes all of the system to match.

Can anyone explains this?

Dale, KC2CBD

Edit - I'm running Pi-Star 4.0 up to date

MW0MWZ
Site Admin
Posts: 912
Joined: Wed Apr 04, 2018 9:15 pm
Location: Wales, UK
Contact:

Re: Expert DStarRepeater

Post by MW0MWZ » Tue Jun 04, 2019 9:54 pm

The dash reads some of the config from the old config files - since if you go back far enough - my dashboard code pre-dates MMDVMhost :)

If you ONLY edit by expert and dont use the config page - then the config is sane, but I dont expect repeaters or users to ever not use the same callsign.
Andy

73 de MW0MWZ
http://pistar.uk

User avatar
KC2CBD
Posts: 16
Joined: Wed May 30, 2018 2:43 am
Location: Cookeville, TN
Contact:

Re: Expert DStarRepeater

Post by KC2CBD » Wed Jun 05, 2019 1:39 am

The changes in expert mode use to not change all of the node.
Now changing them in expert changes them.
I really need it to be able to be different like it use to let me do it via version 3 did.

Thanks
Dale, KC2CBD

User avatar
w7efs
Posts: 298
Joined: Sun Apr 22, 2018 4:26 pm

Re: Expert DStarRepeater

Post by w7efs » Wed Jun 05, 2019 2:44 am

KC2CBD wrote:
Wed Jun 05, 2019 1:39 am
...
I really need it to be able to be different like it use to let me do it via version 3 did.
The "Why?" question remains ... your answer may help the developers address an issue that they haven't yet considered.

User avatar
KC2CBD
Posts: 16
Joined: Wed May 30, 2018 2:43 am
Location: Cookeville, TN
Contact:

Re: Expert DStarRepeater

Post by KC2CBD » Wed Jun 05, 2019 3:28 am

The why has nothing to do with Pi-Star at all so irrelevant.
Thanks

Dale, KC2CBD

User avatar
w7efs
Posts: 298
Joined: Sun Apr 22, 2018 4:26 pm

Re: Expert DStarRepeater

Post by w7efs » Wed Jun 05, 2019 4:17 am

You can still install the v3.4.17 instead. Why use a release candidate if you're not willing to provide useful feedback? That's the entire purpose of rcX.

User avatar
KC2CBD
Posts: 16
Joined: Wed May 30, 2018 2:43 am
Location: Cookeville, TN
Contact:

Re: Expert DStarRepeater

Post by KC2CBD » Wed Jun 05, 2019 5:14 am

The need to have D-Star on a different callsign doesn't have anything to do with Pi-Star.
We need D-Star on a different callsign for reasons unrelated to how Pi-Star works.
The Repeater is coordinated under a callsign that is different from the clubs D-Star Callsign.
So not related to Pi-Star but I gave feedback that we can't setup the difference under expert page anymore.
So How is that not giving feedback???
How is that related to Pi-Star at all???

The repeater also has DMR and Fusion on it that are linked to the repeater callsign.

Thanks
Dale, KC2CBD

User avatar
w7efs
Posts: 298
Joined: Sun Apr 22, 2018 4:26 pm

Re: Expert DStarRepeater

Post by w7efs » Wed Jun 05, 2019 6:29 am

I'll leave you with Andy's previous answer.

MW0MWZ
Site Admin
Posts: 912
Joined: Wed Apr 04, 2018 9:15 pm
Location: Wales, UK
Contact:

Re: Expert DStarRepeater

Post by MW0MWZ » Wed Jun 05, 2019 8:20 pm

KC2CBD wrote:
Wed Jun 05, 2019 5:14 am
The need to have D-Star on a different callsign doesn't have anything to do with Pi-Star.
We need D-Star on a different callsign for reasons unrelated to how Pi-Star works.
The Repeater is coordinated under a callsign that is different from the clubs D-Star Callsign.
So not related to Pi-Star but I gave feedback that we can't setup the difference under expert page anymore.
So How is that not giving feedback???
How is that related to Pi-Star at all???

The repeater also has DMR and Fusion on it that are linked to the repeater callsign.

Thanks
Dale, KC2CBD
The dashboard on v3 and v4 is exactly the same, if it worked on v3 it should do on v4.
Andy

73 de MW0MWZ
http://pistar.uk

User avatar
KC2CBD
Posts: 16
Joined: Wed May 30, 2018 2:43 am
Location: Cookeville, TN
Contact:

Re: Expert DStarRepeater

Post by KC2CBD » Wed Jun 05, 2019 9:40 pm

I let the normal config do the setup then I edit the dstar configs in expert and it changes all the callsigns for everything to what I edit in the expert mode.
It didn't do that in v3 but it is now in v4.
I really would like to use v4 and edit the callsigns for what we need.
I don't know what is going on but it doesn't want to let me set different callsigns.

Thanks
Dale, KC2CBD

Post Reply