Duplex has no TS1 configuration options

General support for the Pi-Star System
User avatar
VK7HSE
Posts: 205
Joined: Sun Apr 15, 2018 6:35 pm
Contact:

Duplex has no TS1 configuration options

Post by VK7HSE » Sun Jul 22, 2018 8:53 am

I'm using a MMDVM Duplex board and have pi-star setup as a dmr gateway. The expert setting for dmr gateway, when setup for duplex operation there's no provision to set up any rules with the setup. So I use the full text editor and add the rules that I want (in this case I've just mirrored the TS2 settings, however when an update is done all the extra lines that I've added get removed, so I've resorted to making /etc/dmrgateway as read only (chmod 444) and this prevents my changes from being deleted.

Would it be possible to to setup a duplex template for use when pi-star is being used as a repeater. Because currently for this mmdvm duplex hat without having PassAllTG=1 (at minimum) nothing gets passed to TS1 as the default rules force it that way for hotspot usage.
Image
Screenshot_20180722-184200~2.jpeg
Screenshot_20180722-184200~2.jpeg (53.61 KiB) Viewed 4117 times
Screenshot_20180722-184321~2.jpeg
Screenshot_20180722-184321~2.jpeg (66.58 KiB) Viewed 4117 times
Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk


User avatar
MW0MWZ
Site Admin
Posts: 1075
Joined: Wed Apr 04, 2018 9:15 pm
Location: Wales, UK
Contact:

Re: Duplex has no TS1 configuration options

Post by MW0MWZ » Mon Jul 23, 2018 8:29 am

Its coming - the template is in the new builds but not the factory reset.
Andy

73 de MW0MWZ
http://pistar.uk

User avatar
MW0MWZ
Site Admin
Posts: 1075
Joined: Wed Apr 04, 2018 9:15 pm
Location: Wales, UK
Contact:

Re: Duplex has no TS1 configuration options

Post by MW0MWZ » Mon Jul 23, 2018 8:31 am

Actually its not in the current builds either... oops:

But here is what is coming:

Code: Select all

TGRewrite0=2,9,2,9,1
PCRewrite0=2,94000,2,4000,1001
TypeRewrite0=2,9990,2,9990
SrcRewrite0=2,4000,2,9,1001
PassAllPC0=1
PassAllTG0=1
PassAllPC1=2
PassAllTG1=2
Andy

73 de MW0MWZ
http://pistar.uk

User avatar
VK7HSE
Posts: 205
Joined: Sun Apr 15, 2018 6:35 pm
Contact:

Re: Duplex has no TS1 configuration options

Post by VK7HSE » Mon Jul 23, 2018 9:03 am

MW0MWZ wrote:Actually its not in the current builds either... oops:

But here is what is coming:

Code: Select all

TGRewrite0=2,9,2,9,1
PCRewrite0=2,94000,2,4000,1001
TypeRewrite0=2,9990,2,9990
SrcRewrite0=2,4000,2,9,1001
PassAllPC0=1
PassAllTG0=1
PassAllPC1=2
PassAllTG1=2
Awesome! This will make life so much easier!

Beer money coming via PayPal

Thanks mate this will solve the problem I was/have (been) having!

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk


User avatar
MW0MWZ
Site Admin
Posts: 1075
Joined: Wed Apr 04, 2018 9:15 pm
Location: Wales, UK
Contact:

Re: Duplex has no TS1 configuration options

Post by MW0MWZ » Mon Jul 23, 2018 2:25 pm

Pushed the factory configs out yesterday - and those will be in the next release already too
Andy

73 de MW0MWZ
http://pistar.uk

User avatar
g0bvz
Posts: 9
Joined: Wed Apr 11, 2018 12:14 pm

Re: Duplex has no TS1 configuration options

Post by g0bvz » Mon Jul 23, 2018 6:18 pm

Many thanks Andy, now I have a new spring in my step. :D

User avatar
KE0FHS
Posts: 1110
Joined: Wed Apr 11, 2018 8:40 pm
Location: Colorado, USA
Contact:

Re: Duplex has no TS1 configuration options

Post by KE0FHS » Wed Aug 08, 2018 6:50 pm

Has anyone seen this yet or know how to implement it? I'm on Pi-Star:3.4.16 / Dashboard: 20180806, but still see only
PassAllPC=2
PassAllTG=2
73, Toshen, KE0FHS
Playing with Pi-Star (unofficial notes about setting up and using Pi-Star):
https://amateurradionotes.com/pi-star.htm

G7TCW
Posts: 14
Joined: Mon May 07, 2018 5:20 am

Re: Duplex has no TS1 configuration options

Post by G7TCW » Thu Aug 09, 2018 11:28 am

Hi
Is it possible to use the DMRGateway with a Duplex Hotspot runingn Pistar and have traffic on slot 1 & Slot 2 I have tried editing the DMR GW to example above but still on traffic on Slot 1 It would be nice to use the extras in the DMRGateway

User avatar
VK7HSE
Posts: 205
Joined: Sun Apr 15, 2018 6:35 pm
Contact:

Re: Duplex has no TS1 configuration options

Post by VK7HSE » Thu Aug 09, 2018 11:56 am

G7TCW wrote:Hi
Is it possible to use the DMRGateway with a Duplex Hotspot runingn Pistar and have traffic on slot 1 & Slot 2 I have tried editing the DMR GW to example above but still on traffic on Slot 1 It would be nice to use the extras in the DMRGateway
Yes this is how I have mine setup, I have Brandmeister set up for TS1 & XLX, DMR+ set for TS2. If the changes that were pushed out for use with TS1 are not showing in your dashboard dmr configuration page, you best ensure that you are using the latest release and if they still haven't been populated into the configuration files then as a last resort try a factory reset or a fresh pi-star image on a spare micro SD Card.

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk


G7TCW
Posts: 14
Joined: Mon May 07, 2018 5:20 am

Re: Duplex has no TS1 configuration options

Post by G7TCW » Thu Aug 09, 2018 1:44 pm

Hi Thank you for reply
I have Factory Reset and tried a new image Pistar 3.4.16 Dashdoard 20180806 Firmware 1.4.6 on a Duplex HS_Hat Board
I do not see any change to the DMR Configuration page to allow access to Slot 1 for applying settings if I set DMRGateway there are no extra settings the Admin page says Sot 1 & Slot 2 Enabled but there is no traffic on Slot 1 If i select a BM server I loose all the extras DMR+ XLX
I would like to set up my Hotspot the same as yours but cannot see how you have done this How do I get to the Slot 1 Setup and are you set to DMRGateway

Post Reply