Wireless setup on dashboard missing

Help setting up WiFi
Post Reply
w5gw
Posts: 10
Joined: Sun Oct 21, 2018 10:25 pm

Wireless setup on dashboard missing

Post by w5gw » Tue Oct 23, 2018 5:18 pm

I am running version 3.4.16. All is good in the video by W1MSG until I get to wireless setup. No wireless setup in the configuration page of that version.

Any help will be most appreciated.

73

Gary

User avatar
KE0FHS
Posts: 312
Joined: Wed Apr 11, 2018 8:40 pm
Location: Colorado, USA
Contact:

Re: Wireless setup on dashboard missing

Post by KE0FHS » Tue Oct 23, 2018 7:11 pm

Are you saying that you were able to log in to Pi-Star and navigate to the Configuration page, but that you don't find the Wireless Configuration module on that page? I guess if I ran into that, I'd burn a fresh image and start over.

Can you take a look at the 4) Booting up Pi-Star section of the Playing with Pi-Star article and share exactly where in that process you get stuck?
https://amateurradionotes.com/pi-star.htm#bootingpistar
73, Toshen, KE0FHS
Playing with Pi-Star (unofficial notes about setting up and using Pi-Star):
http://pi-star.hamnotes.com

w5gw
Posts: 10
Joined: Sun Oct 21, 2018 10:25 pm

Re: Wireless setup on dashboard missing

Post by w5gw » Wed Oct 24, 2018 2:38 am

Yes, no configuration module on the configuration page. Will try burning another image.

Thanks

Es 73

Gary W5GW

w5gw
Posts: 10
Joined: Sun Oct 21, 2018 10:25 pm

Re: Wireless setup on dashboard missing

Post by w5gw » Wed Oct 24, 2018 11:25 pm

I burned another image. I still can't access the configuration module. AP is not working nor can I find any other means to get the wireless working. I tried dropping a supplicant file into root. That didn't work either. Is anyone else running this version have the same proble?

I'm on a RPi 2 B. Not a Chinese but a real RPi.

Any help will be greatly appreciated.

73

Gary W5GW

n9mxq
Posts: 110
Joined: Sun Apr 29, 2018 12:12 pm

Re: Wireless setup on dashboard missing

Post by n9mxq » Thu Oct 25, 2018 1:29 am

Do you have a usb wifi plugged in?

Sent from my SM-G950U using Tapatalk

Gene in Belvidere IL
Zumspot at home
Jumbospot while Mobile

w5gw
Posts: 10
Joined: Sun Oct 21, 2018 10:25 pm

Re: Wireless setup on dashboard missing

Post by w5gw » Thu Oct 25, 2018 5:59 am

I just had a light bulb go off. The RPi doesn’t have wireless like the 3+ does it...Been so used to the 3+ I forgot that.

Will investigate further...

w5gw
Posts: 10
Joined: Sun Oct 21, 2018 10:25 pm

Re: Wireless setup on dashboard missing

Post by w5gw » Thu Oct 25, 2018 12:56 pm

Problem Solved. I had forgot that the RPi didn't have built-in wi-fi like the 3+

I found an unused wi-fi dongle this morning and plugged it in. It works just like it is supposed to now.

Wiping egg off face is such a humbling experience... :oops:

Post Reply