MD-9600 Not Decoding DvMega

Help with DMR issues
ct1dvm
Posts: 114
Joined: Thu Apr 19, 2018 6:34 am

Re: MD-9600 Not Decoding DvMega

Post by ct1dvm » Thu Sep 06, 2018 3:20 am

Why use color code 10, when 1 is the usual ?

dh3ybe
Posts: 28
Joined: Sun Aug 26, 2018 9:02 pm
Location: Germany

Re: MD-9600 Not Decoding DvMega

Post by dh3ybe » Thu Sep 06, 2018 2:51 pm

Hi Robert,

OK. No more suggestions from me.

On the hotspot simplex frequency, if you send in digital mode there, can you receive the signal with an analog radio?
That would show, if the frequencies are OK ;)

But I am out, sorry. No more ideas.

Good luck and I wish you success. MAybe somebody else has any suggestions.

Best regards
Kai
dh3ybe

N6ILC
Posts: 7
Joined: Wed Sep 05, 2018 1:48 am

Re: MD-9600 Not Decoding DvMega

Post by N6ILC » Thu Sep 06, 2018 3:48 pm

Kai, Thanks for all your help. It was good to re-verify everything. Yes on the analog signal on the same frequency. Beginning to think it is an issue with the radio. Just our of options to try.

Thanks again for your help.

Robert

dh3ybe
Posts: 28
Joined: Sun Aug 26, 2018 9:02 pm
Location: Germany

Re: MD-9600 Not Decoding DvMega

Post by dh3ybe » Thu Sep 06, 2018 5:57 pm

@ct1dvm

I think Robert checked that somehow, see previous info in the beginnung of this thread.

Interesting is that the gd77 works without problems with that hotspot and the md 9600 makes problems.
I would give a try to change CC in hotspot and md9600

BR
Kai
Dh3ybe

W6IR
Posts: 1
Joined: Sat Jul 07, 2018 12:45 am

Re: MD-9600 Not Decoding DvMega

Post by W6IR » Thu Sep 06, 2018 10:15 pm

Have you run mmdvmcal? The MD-9600 receiver may be off from your HT.

N6ILC
Posts: 7
Joined: Wed Sep 05, 2018 1:48 am

Re: MD-9600 Not Decoding DvMega

Post by N6ILC » Fri Sep 07, 2018 10:49 pm

I have not run mmdvmcal. Will look into it .

Thank you.

N6ILC
Posts: 7
Joined: Wed Sep 05, 2018 1:48 am

Re: MD-9600 Not Decoding DvMega

Post by N6ILC » Fri Sep 14, 2018 2:06 am

Resolved!

Thank you for everyones suggestions. I have tried them all plus a few others. But none of it worked. After some additional experimenting I determined that the radio was deaf on 440mhz. Swapped the radio out for a new one and everything works.

Thanks!

dh3ybe
Posts: 28
Joined: Sun Aug 26, 2018 9:02 pm
Location: Germany

Re: MD-9600 Not Decoding DvMega

Post by dh3ybe » Fri Sep 14, 2018 6:46 pm

Hi Robert,

great that you found the "problem maker".

Thanks for lettig us to know, what the reason was. This will help other OMs.

Best regards
Kai
dh3ybe

Post Reply