No network

All IP networking related issues
Post Reply
n8sn
Posts: 2
Joined: Sat Dec 29, 2018 7:16 pm

No network

Post by n8sn » Sun Dec 30, 2018 2:35 am

Using a jumbo spot for a while now. When I changed my WiFi on dashboard, I lost network connection.(Interface status:interface is down. I changed it back to my original WiFi, but that didn’t work. What can I do to establish my network connection.

User avatar
KE0FHS
Posts: 1073
Joined: Wed Apr 11, 2018 8:40 pm
Location: Colorado, USA
Contact:

Re: No network

Post by KE0FHS » Sun Dec 30, 2018 2:39 pm

If you can see the Configuration page to see the Interface Status, then you have some kind of connection going. Did you do a full reboot after configuring WiFi with new/changed settings?
73, Toshen, KE0FHS
Playing with Pi-Star (unofficial notes about setting up and using Pi-Star):
https://amateurradionotes.com/pi-star.htm

n8sn
Posts: 2
Joined: Sat Dec 29, 2018 7:16 pm

Re: No network

Post by n8sn » Mon Dec 31, 2018 7:51 pm

I’m seeing the pi-star dashboard thru the pi- star Wyfi not
My Wyfi. I reset my Wyfi per instructions and put pc back on my home Wyfi. Display shows all info except IP address. It says (address unknown).

User avatar
KE0FHS
Posts: 1073
Joined: Wed Apr 11, 2018 8:40 pm
Location: Colorado, USA
Contact:

Re: No network

Post by KE0FHS » Mon Dec 31, 2018 9:30 pm

Are you rebooting your Pi-Star hotspot after saving your Wireless configuration changes?

If Pi-Star isn't connecting to your WiFi network, double check that you entered the network name and password correctly.

Also, be aware that a space in the network name can cause problems connecting to some routers.

Might help to reboot your router, too.
73, Toshen, KE0FHS
Playing with Pi-Star (unofficial notes about setting up and using Pi-Star):
https://amateurradionotes.com/pi-star.htm

Post Reply