Pi-star Dashboard P25 service is not running

Help with P25 issues
k5tra
Posts: 5
Joined: Fri Jul 10, 2020 11:32 pm

Re: Pi-star Dashboard P25 service is not running

Post by k5tra »

No, I get the same result with "MMDVM_HS_HAT (DB9MAT & DF2ET) for GPIO" setting. All 3 repeaters function OK. The issue is only the lower left dashboard text:

1) My repeaters running a ZUM Radio MMDVM board (Pi hat).
DISPLAY: "Not Linked".

2) My repeater running a STM32-DVM board (Pi hat).
DISPLAY: "Service Not Started".

The connected reflector / TG should be displayed.

Tom / K5TRA
KD8DVR
Posts: 96
Joined: Tue Aug 14, 2018 6:23 pm
Location: Columbus, OH USA
Contact:

Re: Pi-star Dashboard P25 service is not running

Post by KD8DVR »

I also get "service not started"

Sent from my SM-A102U using Tapatalk

AntiSquid Disclaimer: All messages posted are personal opinion only and may not constitute fact.
User avatar
VK7HSE
Posts: 222
Joined: Sun Apr 15, 2018 6:35 pm
Contact:

Re: Pi-star Dashboard P25 service is not running

Post by VK7HSE »

@MW0MWZ when you get a chance could you please take a look at this issue

Cheers

Sent from my Pixel 4 XL using Tapatalk

KD8DVR
Posts: 96
Joined: Tue Aug 14, 2018 6:23 pm
Location: Columbus, OH USA
Contact:

Re: Pi-star Dashboard P25 service is not running

Post by KD8DVR »

A more serious issue, though.. along with this, it seems the Hotspot is forced into DN mode even when you go into it in VW mode.
AntiSquid Disclaimer: All messages posted are personal opinion only and may not constitute fact.
User avatar
MW0MWZ
Site Admin
Posts: 1332
Joined: Wed Apr 04, 2018 9:15 pm
Location: Wales, UK
Contact:

Re: Pi-star Dashboard P25 service is not running

Post by MW0MWZ »

VK7HSE wrote: Mon Feb 08, 2021 6:33 pm @MW0MWZ when you get a chance could you please take a look at this issue

Cheers

Sent from my Pixel 4 XL using Tapatalk
Yep I'm on it...

Initial progress, dashboard should be fixed, P25 mode should no longer show service not started, and should show where you are linked.

Confirmed the newest version of YSF2P25 isnt working correctly - it's actually *very* interesting as to why this is, I wont bore you with that at the moment, but I need to patch YSF2P25 in order for it to answer WireX commands in DN, and voice in VW.
Andy

73 de MW0MWZ
http://pistar.uk
User avatar
MW0MWZ
Site Admin
Posts: 1332
Joined: Wed Apr 04, 2018 9:15 pm
Location: Wales, UK
Contact:

Re: Pi-star Dashboard P25 service is not running

Post by MW0MWZ »

OK I think I have YSF2P25 working - taking a quick break to grab some food, and then I'll do a little more testing before pushing the update.
Andy

73 de MW0MWZ
http://pistar.uk
DO4CZ
Posts: 19
Joined: Mon Dec 07, 2020 1:04 pm

Re: Pi-star Dashboard P25 service is not running

Post by DO4CZ »

Andy, this is really good news!
Thank you for the time and work that you invest here!
73, DE DO4CZ Joerg
User avatar
MW0MWZ
Site Admin
Posts: 1332
Joined: Wed Apr 04, 2018 9:15 pm
Location: Wales, UK
Contact:

Re: Pi-star Dashboard P25 service is not running

Post by MW0MWZ »

DO4CZ wrote: Mon Feb 08, 2021 7:50 pm Andy, this is really good news!
Thank you for the time and work that you invest here!
Ready for testing....
Andy

73 de MW0MWZ
http://pistar.uk
KD8DVR
Posts: 96
Joined: Tue Aug 14, 2018 6:23 pm
Location: Columbus, OH USA
Contact:

Re: Pi-star Dashboard P25 service is not running

Post by KD8DVR »

Seems to be working okay on my setup here. Thanks!
AntiSquid Disclaimer: All messages posted are personal opinion only and may not constitute fact.
bg3nct
Posts: 8
Joined: Thu Feb 20, 2020 9:19 pm

Re: Pi-star Dashboard P25 service is not running

Post by bg3nct »

20210208 It has been fixed.
Post Reply