CW ID Does not give full repeater call sign

General support for the Pi-Star System
Post Reply
WD4W
Posts: 4
Joined: Thu Sep 05, 2019 7:00 pm

CW ID Does not give full repeater call sign

Post by WD4W » Mon Oct 07, 2019 8:38 pm

The CWid feature works but it only gives a couple letters of the repeater call sign.
I am using Pi-Star:4.1.0-RC2 / Dashboard: 20190905.

My repeater keys up for 3 seconds and then only sends a partial call sign. Has anyone else had this issue?

User avatar
w7efs
Posts: 311
Joined: Sun Apr 22, 2018 4:26 pm

Re: CW ID Does not give full repeater call sign

Post by w7efs » Tue Oct 08, 2019 5:41 am

WD4W wrote:
Mon Oct 07, 2019 8:38 pm
...
I am using Pi-Star:4.1.0-RC2 / Dashboard: 20190905.
...
Pi-Star:4.1.0-RC6 / Dashboard:20190905 here. Many transient issues have been addressed in updated/upgraded release candidates, so choose Configuration->Expert, and then Update followed by Upgrade a few times to get current. Afterwards, let the forum know if that solved the issue, please.

WD4W
Posts: 4
Joined: Thu Sep 05, 2019 7:00 pm

Re: CW ID Does not give full repeater call sign

Post by WD4W » Tue Oct 08, 2019 2:53 pm

Updated to Pi-Star:4.1.0-RC3 / Dashboard:20190905

Still has the same problem.

Does the CWid work properly on your Pi-Star system?
If it does work as it should on your system then the problem could be with my hardware.

I will wait for your response before troubleshooting any further.

M1DNS
Posts: 426
Joined: Thu Apr 05, 2018 5:30 am

Re: CW ID Does not give full repeater call sign

Post by M1DNS » Tue Oct 08, 2019 7:57 pm

RC6 is current.
Keep going with the update / upgrade process until you reach Release Candidate 6. and try agn.

Andrew M1DNS, (Mod)

Andrew M1DNS.
Pi-star Admin Team.

KD8DVR
Posts: 55
Joined: Tue Aug 14, 2018 6:23 pm
Location: Columbus, OH USA
Contact:

Re: CW ID Does not give full repeater call sign

Post by KD8DVR » Tue Oct 08, 2019 8:53 pm

Works fine on all 5 of my pi star hotspots.

Sent from my SM-A102U using Tapatalk


K7ITE
Posts: 2
Joined: Mon May 27, 2019 6:52 am

Re: CW ID Does not give full repeater call sign

Post by K7ITE » Wed Oct 09, 2019 7:11 pm

Using the OpenGD77 as a hotspot I am unable to get consistent CW ID with either the Zero or the 3A. Both are at RC6.
This is a setup that would really benefit from ID. I've presumed the ID time would be consistent whether I'm transmitting or not but now wonder if it's only when it sees xmit activity. e.g. SW ID time = 10 would xmit every 10 minutes IF active, not so in idle listening mode.

Post Reply