P25 no RF when TX light on.

Help with P25 issues
Post Reply
VK2ILN
Posts: 2
Joined: Sun Apr 29, 2018 7:39 am

P25 no RF when TX light on.

Post by VK2ILN » Mon Apr 30, 2018 7:45 am

I am running Pi-Star 3.4.10 / Dashboard 20180225

When P25 traffic appears on the Gateway Activity page the TRX turns Red but there is no RF coming out of the Hot Spot

It works perfectly on DMR / DStar.

Have I configured something incorrectly.

User avatar
VK7HSE
Posts: 168
Joined: Sun Apr 15, 2018 6:35 pm
Contact:

Re: P25 no RF when TX light on.

Post by VK7HSE » Mon Apr 30, 2018 10:44 am

You might want to force an update as you are running a few releases behind. Best way to do that is to ssh into Pistar and then type "sudo pistar-update && sudo pistar-upgrade && sudo reboot" then once it's completed that and rebooted try again and see if you problem is still there...

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk


Last edited by VK7HSE on Mon Apr 30, 2018 10:44 am, edited 1 time in total.

MW0MWZ
Site Admin
Posts: 912
Joined: Wed Apr 04, 2018 9:15 pm
Location: Wales, UK
Contact:

Re: P25 no RF when TX light on.

Post by MW0MWZ » Mon Apr 30, 2018 11:27 am

Using what modem, some dont support P25 (like the DV-Mega for example)
Andy

73 de MW0MWZ
http://pistar.uk

VK2ILN
Posts: 2
Joined: Sun Apr 29, 2018 7:39 am

Re: P25 no RF when TX light on.

Post by VK2ILN » Mon Apr 30, 2018 9:38 pm

Thanks Andy and Scott
What a silly goose I am.
I forgot a DV Mega doesn't do P25

I have to stop playing with different HotSpots. I just can't remember which ones do what.

Thanks again, the Pi-Star works great.

KM4ZRT
Posts: 3
Joined: Tue Dec 18, 2018 10:58 pm

Re: P25 no RF when TX light on.

Post by KM4ZRT » Sun Feb 10, 2019 8:37 pm

Can anyone help I have the same problem but I am using a PI 0 with MMDVM and the 4.0RC2 software. TX and RX light come on my Kenwood NX 5300 radio, but no sound, the blue TX light does come on when I push the PTT but nothing on the Dash. Frank KM4ZRT

MW0MWZ
Site Admin
Posts: 912
Joined: Wed Apr 04, 2018 9:15 pm
Location: Wales, UK
Contact:

Re: P25 no RF when TX light on.

Post by MW0MWZ » Mon Feb 11, 2019 9:43 pm

You have the P25 licences on your radio - and its setup in P25 mode?

Have you looked at the live log to see if there is anything obvious in there?
Andy

73 de MW0MWZ
http://pistar.uk

Post Reply